Back to All Events

Rinaldo Alessandrini, cembalo solo

5/3 kl 19: Akershus Slottskirke

Norgesvennen og cembalo-virtuosen Rinaldo Alessandrini er tilbake i Oslo, denne gangen som cembalosolist.
Han er godt kjent for Oslo-publikumet som gjestedirigent ved Den Norske Opera og Ballett (Caesar, Titus, Figaros Bryllup, og Orfeus og Euridyke og flere konserter). Internasjonalt er han av de fremste innen sitt fag. Med sin Roma-baserte barokkgruppe Concerto Italiano opptrer han verden rundt, i konsertaler og på barokkfestivaler, og gruppens tallrike CD-innspillinger har vunnet mange priser og utmerkelser som Gramophone Award, Deutscher Schallplattenpreis Diapason d’Or (i tre år på rad), Cini Foundation Vivaldi Prize, Choc de la Musique, Grand Prix de la Nouvelle Académie du Disque, Cecilia Price, BBC Music Magazine Prize og Grand Prix de l’Academie Charles Cros. Han gjelder som eminent Monteverdi-spesialist og har dirigert alle Monteverdi-operaene mange ganger, bl.a. ved operaen La Scala La i Milano og ved Paris-operaen. Den nye utgaven av Monteverdis verk i Bärenreiter-forlag ble gjort under hans ledelse. Også som cembalosolist har han spilt på verdens fremste scener, og spilt inn mange CDer. Musikk av Bach, Händel og Scarlatti.

Billetter

Earlier Event: February 28
Early voices - Monteverdi