Back to All Events

Oslo Circles - Roma-London

Onsdag, den 6.februar kl 19.00, Oslo Ladegård

Roma-London

Oslo Circles 
Astrid Kirschner, barokkfiolin,
Gunnar Hauge, barokkcello,
Jadran Duncumb, teorbe / barokkgitar

 
Å foreta seg en reise mellom europeiske metropoler rundt 1700 var ikke like enkel som i dag: det tok tid, det kostet penger og var i prinsippet forbeholdt en liten elite. Italia, som musikkens og fiolinens hjemland, ble allikevel oppsøkt flittig av musikere og komponister fra hele Europa, som søkte inspirasjon hos mesterne.
Arcangelo Corelli (1653–1713) og Georg Friedrich Händel (1685–1759) er to av barokkmusikkens store navn og komponister. De to gigantene møtte hverandre i Roma, på Händel studiereise, og når Händel flyttet til London like etter, fortsatt nyinspirert av Italia og Corelli, tok han med seg den italienske stilen. I hans London-tid klarte han det mesterstykket å forene tyske, italienske og engelske elementer i hans musikk.
Oslo Circles, med Astrid Kirschner, barokkfiolin, Gunnar Hauge, barokkcello og Jadran Duncumb, barokkgitar og teorbe, spiller kjent og vakker barokkmusikk på originalinstrumenter. Musikk av Arcangelo Corelli, Georg Friedrich Händel, Francesco Geminiani og Henry Purcell, samt musikk av den mindre kjente, men svært ekstravagante napolitaneren Nicola Matteis og av gitarviruosen Francesco Corbetta. 

https://www.oslocircles.com/Earlier Event: February 5
Oslo Circles - Rinaldo Alessandrini
Later Event: February 11
La Belle Dance