Back to All Events

Ensemble Wirakocha

Asker kirke, fredag 11. januar kl 19

Ensemble Wirakocha inviterer til fjorårets siste julekonsert!

Vi spiller rytmisk, energisk og stemningsfull julemusikk fra de spanske koloniene i Latin-Amerika på 1600-tallet. Våre ti musikere spiller på panfløyte, historiske gitarer, fløyter, strykeinstrumenter, cembalo og perkusjon. Alle med erfaring fra barokk-, folkemusikk og jazzscenen i inn-og utland.

Barokkens blomstrende tonespråk møter rytmikken og temperamentet til urbefolkningen og sammen skaper de et helt unikt musikalsk uttrykk. Repertoaret har opphav i en mørk periode av historien da krig, slaveri og undertrykkelse herjet. Alvor og desperasjon kommer til syne men den menneskelige evnen til å skape skjønnhet og glede gjennom musikk vises å være ustanselig. 

Jesuittene brukte kirkemusikk for å spre den kristne troen i de spanske koloniene. Grupper av afrikanske slaver og asiatiske arbeidere ble hentet for å grave etter gull og jobbe på plantasjene og sammen med urbefolkningene satte de sitt preg på den nye musikken. Med røtter i alle verdens hjørner snakker dette repertoaret til alle mennesker, på tvers av kulturer og uavhengig av opphav. 

Det meste av repertoaret er vokalmusikk fra Mexico, Guatemala og Peru. Språket blir derfor spansk, men noen av verkene har også tekst på urspråk. ENSEMBLE WIRAKOCHA skiller seg fra tradisjonelle ensembler ved at alle musikerne synger, eller veksler mellom å spille og synge på forskjellige stykker. Dette skaper en helt spesiell atmosfære og energi.

www.facebook.com/ensemble.wirakocha/

Earlier Event: January 11
Christian IV Consort - La Follia
Later Event: January 12
Ensemble Wirakocha