Back to All Events

Musica 1814

Konsert på Sønsterud Gård søndag 28. oktober, Musikkens Venner Åsnes

I den klassiske og romantiske tradisjon er en serenade et verk av lett karakter hvor det melodiøse ofte er viktigere enn tematisk utvikling og dramatisk intensitet. Beethovens Serenade op. 8 er skrevet i 1796-97, og utgitt i Wien rett før århundreskiftet. Selv om alle hans verk for stryketrio tilhører den unge Beethoven, kan de ikke kalles umodne på noen som helst måte. Å skrive balansert for tre strykere er utfordrende. Serenaden op. 8 er mesterlig komponert og rommer et bredt spekter av stemninger og karakterer. 

På samme tid som Beethoven skrev sin Serenade for stryketrio, hadde fløytekvartetten sin storhetstid. Flere av de beste verkene originalt skrevet for strykekvartett ble arrangert for fløyte og stryketrio. Ferdinand Ries fløytekvartetter er skrevet mot slutten av denne storhetstiden og viser hvor flott det går an å skrive for denne besetningen.Earlier Event: September 24
Christian IV Consort
Later Event: October 30
La Belle Dance