Ensembler

Christian IV Consort

Christian IV Consort ble dannet i 2015 og er et av Norges mest aktive barokkensembler med minst 12 konserter årlig. Ensemblet har mottatt støtte fra Norsk Kulturråd hvert år siden oppstarten.

Musikere:
Daniel Sæther, kontratenor
Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte
Ingrid Økland, barokkfiolin

www.christianivconsort.no

Nivalis Barokk

Nivalis Innlandets barokkensemble ble grunnlagt av sopranen Guro Evensen Hjemli og barokkoboisten Jon Fredrik Hjemli i 2012. Ensemblet arrangerer konsertprosjekter i Østlandsområdet og særlig i Hedmark og Oppland. Besetningen varierer fra prosjekt til prosjekt fra små kammerbesetninger til fullt barokkorkester.

Biobarokk

Biobarokk, stiftet i 2017, er et relativt nytt tidligmusikkensemble som spiller folkelig barokkmusikk fra Norge og andre land i Europa, og litt folkemusikk på kjøpet. De har gjort flere turnéer hvor de har fokusert på musikklivet på landsbygda i Norge på 1700-tallet.
Musikere:
Lynetta Taylor Hansen, traverso/ blokkfløyte Kristin Janset, blokkfløyte
Roar Blåsmo-Falnes, barokkcello
Thomas Schoofs Melheim, theorbe/ barokkgitar

Barokk Boreal

Barokk Boreal (BaBo)består av to tidligmusikere (sanger Cathrine Bothner-By og luttist Ulrik Gaston Larsen) og to folkemusikere (sanger Øyonn Groven Myhren og felespiller Vegar Vårdal). De leter opp melodityper som er dokumentert både i barokken og i folketradisjonen, og kombinerer barokke og folkelige melodivarianter av de ulike meloditypene i vise- og dansesuiter. De fire har samarbeidet i drøyt fem år på prosjektbasis, spilt konserter i nord og sør og skapt forestillinger som inneholder sang, musikk, dans og scenisk gestaltning.

Musica 1814

Musica 1814 er et ensemble som spesialiserer seg på det klassiske og romantiske repertoaret med tidsriktige instrumenter og spillestil. Ensemblet utforsker de klangfargene som oppstår i møte mellom den gamle musikken og musikere fra vår samtid.

Musikere:
Lynetta Taylor Hansen, traversfløyte
Ingrid Økland, barokkfiolin
Torunn Blåsmo-Falnes, barokkbratsj
Roar Blåsmo-Falnes, barokkcello

Silva Norvegica

May Kristin Svanholm Hegvold, sopran
Ingeborg Aadland, sopran
Marit Lund Bjørnsen, trombone
Phillip Boyle, trombone
André Lislevand, viola da gamba
Nikolai Endresen Dahl, cembalo & orgel

«Silva Norvegica er et ungt norsk ensemble, med musikere som har bakgrunn fra konservatoriene i Amsterdam, Basel og Den Haag. Med sin uvanlige og fargerike besetning, utforsker de kjent og ukjent repertoar fra tiårene rundt år 1600.»

Oslo Circles

er en Oslo-basert barokkkgruppe, startet i 2015, med noen av de fremste aktørene innen tidligmusikkbevegelsen i Norge og Sverige. Oslo Circles’ medlemmer har tidligere fartstid i ensembler som blant annet Concerto Copenhagen, Akademie für Alte Musik Berlin, Collegium Vocale, Barokkanerne, Barokksolistene og Academia Montis Regalis. De har samarbeidet med kunstnere som David Hansen (kontratenor), Marianne Beate Kielland (mezosopran), Anders Baasmo Christiansen (skuespiller), Halvor Melien (bassbaryton) og Ann-Beth Solvang (mezzosopran). Oslo Circles’ første CD One Charming Night(SIMAX) med kontratenoren David Hansen kommer i mars 2019. I 2018 startet gruppen sin egen konsertserie i Oslo, med navn 1685. Oslo Circles har spilt konserter i Norge, Sverige og Frankrike, og planene for de neste årene inkluderer konserter i Japan, Belgia og Italia.

www.oslocircles.com/

Ensemble Freithoff

Musikere:
Helene Wold, sopran
Daniel Sæther, kontratenor
Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte
Vegard Lund, lutt og gitar

Ensemble Hieronymus

Oda Habbestad og Inga Gorset, fiolin
Tove Bagge, barokkbratsj
Kristine Rustad, viola da gamba
August Martin Christensen, cembalo
Thomas Schoofs Melheim, teorbe og barokkgitar

Paulus Barokk

Viktigst for oss i Paulus Barokk er uttrykk, vi ønsker å berøre publikum og gi dem en sterk opplevelse. Vi setter sammen spennende og utradisjonelle programmer hvor vi kombinerer barokkmusikk med samtidsmusikk og vi ser alltid etter å lage en fin helhet hvor de forskjellige stilene tilfører hverandre noe eller speiler hverandre.
For mer info www.paulusbarokk.com

Ensemble Wirakocha

Ensemble Wirakocha spiller barokkmusikk fra de gamle spanske koloniene i Latin-Amerika. Her møttes det på 1600-tallet smektende barokke toner med uramerikansk rytmikk og energi, som sammen lagde et helt eget uttrykk. Alle musikerne i ensemblet er med og synger, enten som solister eller som kor. I tillegg trakterer vi diverse barokkinstrumenter som cembalo, teorbe og blokkfløyter, og et stort utvalg av rytmeinstrumenter. Det første prosjektet til ensemblet har fokus på julemusikk fra denne regionen som aldri før er blitt fremført på dette nivået i Norge.

Musikerne:
Laila Finvik Pettersen – sopran og fortelling
Adrian Lara – kontratenor og panfløyte
Kristin Janset – blokkfløyter
Oda Habbestad – barokkfiolin
Tove Bagge – barokkbratsj
Roar Bye-Blåsmo Falnes – barokkcello
Nikolai Endresen Dahl – cembalo
Thomas Schoofs Melheim – teorbe og barokkgitar
Martin Svendsen Ulvin – perkusjon
David Cariano – perkusjon

Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble)

Fra januar 2018 har Barokkanerne og Norsk Barokkorkester slått seg sammen for å danne Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble). Begge ensemblene ble grunnlagt på slutten av 1980-tallet som de aller første selvstendige profesjonelle barokkorkestrene på originalinstrumenter i Skandinavia. Siden har de vært grunnpilarene i oppbyggingen av et norsk tidligmusikkmiljø med konsertserier i Oslo, turneer i inn- og utland, utallige festivalopptredener, CD-utgivelser og et kontinuerlig arbeid for kompetansehevingen innenfor tidligmusikk blant unge, studenter, amatører og profesjonelle.